vineri, octombrie 26, 2007

 

Forumul de Gaze Naturale - Overview

Desi la a doua editie mult asteptatul forum a debutat in capitala cultural europeana Sibiu si s-a desfasurat pe parcursul a doua zile avand o agenda incarcata cu multe subiecte fierbinti.
Desi in agenda era nominalizata prezenta multor personalitati politice si din sectorul gazelor naturale acestea s-au lasat mult asteptate.
Au fost discutii legate de liberalizarea pietei gazelor naturale care nu au adus nimic nou in plin plan doar sistemul deficient atat legislativ cat si opozitia principalilor jucatori de pe piata care trag cat mai pot de clientii captivi, altfel spus fortati sa ramana la acelasi furnizor.
Controversatul proiect Nabuco al gazoductului ce ar trebui sa aduca gaz in Europa din Turcia desi era asteptat nu a fost discutat. Nu a zis nimeni de ce.
Interesant sistemul de management online prin sisteme SCADA de teletransmitere a datelor si monitorizare online a parametrilor.
Codul retelei care se vrea a fi o directiva europeana impusa in Ro .... a lasat de dorit. Timpul scurt alocat nu a facut decat si mai multa ceata.
Alt subiect fierbinte este cel al adutitului energetic al cladirilor cu un impact semnificativ pe piata imobiliara din Romania. Sa nu uitam insa ca toate initiativele de bun simt au capatat nuante ciudate ... ca totusi traim in Romania si am batut tara tuturor posibilitatilor de mult.
Totusi nu foarte mediatizat acest eveniment isi regaseste locul alaturi de altele ce au fost gazduite de un Sibiu schimbat in bine care isi merita pe drept numele de capitala culturala europeana.
Asteptam editia urmatoare a forumului de gaze cu mai multe realizari si teme concrete care sa inlature controversele ce nu se vor a fi indepartate.

Comments: Trimiteți un comentariu



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?