duminică, septembrie 09, 2007

 

Oda politistului


Intersectie semaforizata si totusi ca sa treci astepti minim 4-5 stopuri. E limpede. E un politist in intersectie care, ca un dirijor debutant, se balbaie cu mainile tremurande. Nu e de ajuns ca tot Bucurestiul e in „reamenajare” si e plin de gropi mai ceva ca in perioada de tranzitie.
Si ca sa fie treaba buna, un fel de bomboana pe coliva, am asistat la o secventa demna de camera ascunsa. Inca ma mai intreb daca totusi nu era camera ascunsa.
Venind dinspre pasajul Obor catre stadionul Dinamo, in intersectia cu Lizeanu coada ca la balamuc. Ne taram bara la bara, metru cu metru, uitandu-ne cu jind la semfaorul care trece de la verde la rosu de parca un copil se joaca cu intrerupatorul si cu nervii soferilor. Nu dureaza mult si se infiinteaza o masina incriptionata cu insemnele politiei rutiere romane, din care coboara un domn cu chipiu si fluier, simpatic de altfel, si isi incepe simfonia. Simfonia Confuziei in care soferii cad prada deznadejdii si nedumeririi nestiind in ce directie sa mai apuce.
Nu a fost de ajuns ca a facut varza traficul in intersectie blocand-o total. A avut proasta inspiratie sa permita accesul unui tramvai dinspre Lizeanu spre Tei traversand intersectia fara ca macar sa isi arunce privirea catre intrarea spre calea catre Tei, unde coada de masini ajungea pana in intersectie. Drept urmare, tramvaiul in toata splendoarea lui, a ramas in intersectie blocand ambele sensuri de mers. Soferii disperati, care asteptau deja de 4-5 stopuri, au inceput sa claxoneze care mai de care mai suparat. Dezorientat, domnu' politist incepe sa se agite prin intersectie fluierand si gesticuland dupa care se suie rapid in masina si demareaza in tromba lasand intersectia .... mult mai rau decat a gasit-o.
Felicitari draga domnule politist.
Traiasca Politia Romana !

Comments:
Nimic nou sub soare. Militia reeditata!
 
Trimiteți un comentariu



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?