vineri, noiembrie 10, 2006

 

Auchan - Oceanul de praf

Mult mediatizatul eveniment – Inaugurarea supermarket-ului Auchan – a insemnat de fapt un mare fiasco: o coada de circa 3 km, de pe podul IOR pana la interesectia strazii Liviu Rebreanu cu Bd. 1 Decembrie 1918, un santier in plina desfasurare, un “Auchan” de praf, mizerie, noroi, camioane si tot calabalacul necesar stilului specific constructorului roman cand e hotarat sa faca treaba.
Oare proiectantul a tinut cont de faptul ca de jur imprejurul supmermarketului sunt blocuri de locuinte si singura modalitate de reimprospatare a aerului e cea clasica: deschizi geamul si lasi sa iti intre in casa tot jegul rezultat din santier ? De ce a devenit un model generalizat stilul acesta ? Numai asa se poate construi in Romania, in mandra capitala a tarii ?
De ce e obligat tugurlanu (in speta, venerabilul citizan de Bucuresti) sa suporte efectele secundare si consturile rezultate din acest stil de executie gen canalul Dunare-Marea Neagra ?
Ce as mai putea adauga la acest atac direct la sanatatea oamenilor, a copiilor care se joaca printre blocuri ……. ?
Si totul sub ochii legiuitorului: Consiliul local, Inspectoratul de Stat in Constructii ….. si lista poate continua …. Dar ’geaba. Lupu-si schimba parul, dar naravul ba !!! Haideti sa innotam in Auchan-ul de mizerie ......
Si colac peste pupaza, ca la romani, se inlocuieste si linia de tramvai .... lucrarea ce dureaza ..... nu mai putin de 1.5-2 ani !


Comments: Trimiteți un comentariu



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?